Egentligen borde du och jag inte finnas.

Har du någon gång funderat över hur oerhört fantastiskt det är att du är här? Inte? Följ då med på ett hissnande tankeexperiment, så ska jag förklara.

Alla som lever idag har i själva verket haft en helt obegriplig tur. Redan i skolan lär vi oss om de ofattbara oddsen för att just vi skulle bli till bland alla oräkneliga kombinationer av ägg och spermier. Det är helt galet, men fortfarande är vi så pass vana vid tanken att vi accepterat att det bara är så.

Men lägg nu till hur länge människan existerat genom historien. Då framträder plötsligt ett pärlband av män och kvinnor, som är hundratusen släktled långt. Ett enda brott i denna kedja och du hade inte funnits. Din mormorsmormorsmorfarsfarfarsmorsfar hade ramlat ner i en ravin och poff… ingen du. Alla dessa individer som lyckats överleva sjukdomar, olyckor, rovdjur, svält, krig och så vidare, lyckats hitta en partner, fått barn som i sin tur överlevt och senare fått barn – har till slut lett fram till att just du föddes. Chansen är inte ens mikroskopisk, den är nästintill obefintlig. Och ändå är du här. Det är helt fantastiskt!

FotaDig.nu, Jonas-Burman, barnfotografering, melissa, nyfödd, bebis, bebisfotografering, bebisfotograf, fotograf, Umeå, Tavelsjö, 0706560888, kontakt@fotadig.nu, www.fotadig.nu, barn, newborn

Det här är Melissa. Hon är ett av dessa mirakel. Jag älskar att få äran att fotografera alldeles nyfödda bebisar, som henne. Vem är hon? Vem kommer hon att bli? Jag är glad och tacksam över att ha fått vara med ända från början av Melissas liv. Det ska bli spännande att se vart hon väljer att göra i äventyret som kallas livet. Jag hoppas du tar vara på ditt! Ha en underbar dag!