Barn säger så roliga saker. Läs vad de här sa till mig.

Jag älskar att jobba med barn. De är så fantastiskt spontana, fantasifulla och glada – bara de får utrymme för det. Under mina fotograferingar ser jag till att alltid skapa just det utrymmet, genom  att först bygga upp tillit och förtroende och sedan visa ett genuint intresse och viljan att leka. En barnfotografering ska vara rolig rakt igenom. Det är enda sättet att få äkta leenden, istället för de påklistrade och inövade smilen (som frustrerade föräldrar oftast ser när de ska ta kort på sina barn). Dessutom är det kul att leka – både för mig och barnen. Jag brukar ibland beskriva mig själv som ett professionellt barn.

En annan stor fördel med att jobba med barn är att många barn är sjukt ärliga och härliga i sina frågor. Under den här fotograferingen fick jag den sköna frågan om det inte var dags för mig att raka mig snart? Jag skrattade och frågade om killen hade pratat med min fru, som då och då ställer exakt samma fråga. Sedan förklarade jag att jag håller på att spara ut ett tomteskägg inför jul och fick dispans.

adina, agnes, alice, axel, blixtar, Botsmark, edeljung, edvin, familj, familjefotografering, FotaDig.Nu, gymnastiksal, henell, hilda, hägglund, isak, johan, Jonas Burman, lekar, mamma anna, mamma elin, mamma sofia, norberg, on location, signe, studio, studiobelysning, wilma

Fotograf Jonas Burman. Gillar du bilderna och vill se mer? Följ mig gärna på Facebook och Instagram!