Vinnande par #2

Jag sitter just nu och jobbar med bilderna från Amanda och Mattias parfotografering. De var det andra lyckliga paret, som vann en väldigt speciell fotografering. Här kommer en tjuvtitt på en första bild och berättelsen, som fick mig att välja dem som en av vinnarna. Jag är så glad att det blev just de, för vi hade en helt fantastisk fotografering tillsammans.

amanda, amanda och mattias, Beloved, FotaDig.Nu, försommar, isholt, Jonas Burman, kärleksfotografering, mattias, parfotografering, skeppsvik, Sverige, sävar, torneus, umeå, vår

Berättelsen om Amanda och Mattias

”Det var en varm sensommarkväll i augusti, solen sänkte sig över björkarnas stad och vinden blåste ljummen från väst över den lugna älven. Amanda hade spenderat den vackra augustidagen med sin pappa intill en sjö, där han berättade om sin barndoms dagar och tiden rann iväg. Hon var bjuden på en födelsedagsfest senare den kvällen hos bekanta och efter att hon sagt hejdå till sin pappa, cyklade hon i lugnt tempo ner mot stan tillsammans med en vännina, oanades om vad kvällen hade att vänta. Amanda minns första gången hon såg Mattias, som en minnesbild som etsat sig fast på näthinnan. Han hade en rosa t-shirt på sig med en dödskalle och rosor i svart, hans ögon var nötbruna och håret likaså. Han hade den varmaste, snällaste blick hon någonsin mött. ‘Wow, den här killen är pojkvänsmaterial’, var hennes första tanke när hon hälsade på honom, en tanke som hon sedan snabbt skakade av sig och njöt av sommarkvällen i goda vänners sällskap. Mattias hade lagt märke till henne också, en lång brunett med ljusbrunt hår, stora örhängen och med en utstrålning och ett skratt som han fastnade för.

Senare den kvällen när de gått ut i stan så möttes deras blickar igen på dansgolvet och från den stunden var det som om världen stannade upp och det fanns inga andra än de två. Vännerna runt omkring färdades kring dem som i slow-motion och de hade bara ögon för varandra. De vandrade hemåt i den ljumna natten och det fanns ett genuint intresse att få veta allt om varandra, de var lika nyfikna på varandra och insåg snart att de var varandras pusselbitar som de inte visste att de saknat. Där och då skapades en grund för vad som kom att bli en början på deras gemensamma resa, en tillgiven kärlek, en vacker vänskap och ett äventyr av lycka, utmaningar, resor till nya platser och att stå vid varandras sida i med- och motgångar. Som Mattias senare sa, ”det var som att någon hade sett hur vi kämpat på var sitt håll och bestämt sig för att nu var det deras tur att finna lycka.

Mattias brukar säga att det han föll för hos Amanda är hennes leende, hennes styrka och hennes omtänksamhet. Det Amanda föll för hos Mattias var hans ögon, hans genuina trygghet och hans påhittighet.

För oss är det viktigt att ta vara på de små stunderna i vardagen och att ha nära till skratt och glädje. Vi tycker att det är viktigt att vara tacksamma över det liv vi har och att vi båda har en god hälsa. Vänner och familj är också väldigt viktiga för oss. Vår styrka som par är att vi är ett lag, vi håller ihop och står kvar som klippor för varandra i med- och motgång. Vi har funnits där för varandra vid svåra vägskäl, vid sjukdom och dödsfall i våra familjer och när det blåst upp till storm så stöttar vi varandra utan att döma. Det som också är en viktig nyckel i vårt förhållande är att våra skilda intressen uppmuntras av motparten och att vi har våra egna liv i kombination med vårt gemensamma liv. Bland det viktigaste för oss är att vara kärleksfulla mot varandra, uppmuntra varandra och stötta varandras val och drömmar.

Vi flyttade till Stockholm för snart två år sedan, för att Amanda skulle få möjlighet att engagera sig ideellt i en förening som hon brann för och för att hitta sin väg med jobb samt som en personlig utveckling för oss båda. Det har varit en utmaning som medfört distans i perioder, något som varit tufft men som vi kan se har stärkt och gynnat vårt förhållande positivt. Nu är det Mattias tur att följa sin väg med studier och jobb, därmed har vi fattat det gemensamma beslutet att flytta tillbaka till björkarnas stad lagom till vårt bröllop i sommar, såklart äger det rum i vår favoritmånad augusti. 5-årsdagen och bröllopsdagen närmar sig och fortfarande kan vi förundras över hur lyckligt lottade vi är som fann varandra.”

Fotograf Jonas Burman. Gillar du bilderna och vill se mer? Följ mig på Facebook!

beloved-collective-member-horizontal