Allt går att lösa med lek

De ljuva orden klingar fortfarande i mina öron; ”Vi litar helt på dig! Du har fria händer.”

Tänk om alla föräldrar hade den inställningen och dessutom gick all in på alla lekar, tävlingar och upptåg, som jag hittar på under en familjefotografering… mmmm vilken dröm. Nåja, för att vara helt ärlig så är de flesta familjer jag träffar hur härliga som helst, men just den här familjen kom ändå extra nära mitt hjärta under fotograferingen.

Allt började med en sjuårig pojke som hotade med att rymma hemifrån om det skulle fotograferas. Han ville absolut inte vara med. Pappan i familjen var också skeptisk, men hade låtit sig övertalas av mamman och dottern som (tack och lov) båda mer än gärna ville vara med.

När jag plockade fram min magiska kappsäck (som jag alltid har med när jag fotograferar barn) och frågade vem som skulle vara med och leka, märkte jag att jag lyckades fånga även killens intresse. Jag frågade hur många lekar de ville leka; fem eller tio?

”En…”, svarade killen tveksamt, men såg ändå liiiite sugen ut vid det här laget.

En lek var allt som behövdes – sedan var alla med och skrattade, busade, kramades och hade en hur rolig timme som helst. En stor eloge till de underbara föräldrarna, som verkligen vågade bjuda på sig själva, vara närvarande med barnen och som litade fullständigt på mig och mitt sätt att jobba.

Jonas Burman, fotograf, Sverige, Umeå, Tavelsjö, FotaDig.Nu, familjefotografering, kärlek, barnfotografering, vinter, jonas, Hansson

Fotograf Jonas Burman. Gillar du bilderna och vill se mer? Följ mig på Facebook!

beloved-collective-member-horizontal