Älskade familj

I helgen hade jag möjlighet att äntligen fotografera den här familjen, som jag verkligen älskar. Vi umgås privat och har länge pratat om att jag borde fotografera dem någon gång. Men med många järn i elden och fler fotouppdrag än jag egentligen hinner med, blir liksom aldrig den där ”någon gång” av. Vi blev tvungna att behandla det som en vanlig fotografering och boka exakt dag och tid för att lyckas.

Jag fotograferade dem som jag fotograferar alla familjer – genom att leka ungefär en timme med barnen och fotografera under tiden. Att lyckas få en hel familj, med tre barn, på bild samtidigt och faktiskt ha kul under tiden är en konst. Jag skulle vilja kalla det ett glädjefyllt, kontrollerat kaos ha ha. Men om det är något jag lärt mig om barn – under alla mina år – är att det inte går att tvinga dem att sitta still och le om man vill ha bra bilder. Det blir inga äkta känslor på det sättet. På sin höjd ett inövat kamera-smile, men ännu oftare bara sura miner. Nej, jag vill alltid fånga de äkta känslorna och den genuina kärlek som finns i en familj och då måste man ha kul under fotograferingen.

Låt mig bjuda på lite kärlek på bild!

fotadig.nu, tavelsjö, sverige, umeå, fotografering, familj, familjefotografering, jonas burman, barn, glädje, beloved

Fotograf Jonas Burman. Gillar du bilderna och vill se mer? Följ mig på Facebook!

beloved-collective-member-horizontal