Maira och Jaanus

”Nu kommer det ju lite snö, i alla fall”, säger Juliana när vi kliver ur bilen, nära stadshuset i Stockholm.

”Kallar du det här snö?” frågar jag och skrattar, medan jag tittar på de få och små flingor som sakta dalar ner mot marken, för att göra sina kompisar sällskap i snöblasket. ”Det är ju bra att du är positiv!”

Jonas Burman, FotaDig.Nu, Sverige, Stockholm, Tavelsjö, Beloved, Juliana Wiklund, Maira, Janus, Bröllop, vinter, vinterbröllop

Juliana fortsätter att drömma om hur kul det vore om det började snöa mer, så att det verkligen kom fram i bilderna vi snart ska ta. ”Tänk vad släkten hemma i Brasilien skulle tycka att det var häftigt.”

Vi träffar det fantastiska brudparet, Maira från Brasilien och Jaanus från Estland, framme vid stadshuset och trots att jag aldrig sett dem förut känns det genast som om vi känt varandra hur länge som helst. Gladare och öppnare brudpar får man leta länge efter. Med sig har de sin söta hund Astor, som är om möjligt ännu mer uppspelt och ivrig än själva brudparet.

Vi hinner fotografera en stund, innan Jaanus mamma och hennes man dyker upp och det på nytt blir ett stort kramkalas. Sedan är det dags att gå in.

Cermonin  går snabbt – men känns ändå väldigt varm och personlig – och sedan är vi alla på väg ut igen, men med den skillnaden att Jaanus och Maira nu kan kalla varandra för man och fru. Vi hinner ta några bilder till, innan det är dags att skiljas åt.

Jag blir så varm inombords när jag tänker på Maira och Jaanus och jag hoppas verkligen att våra väga korsar någon gång i framtiden igen.

Fotograf Jonas Burman. Gillar du bilderna och vill se mer? Gilla mig på Facebook!

beloved-collective-member-horizontal