Michael och Jenny

Jag har vid flertalet tillfället påbörjat just det här inlägget, bara för att en liten stund senare finna mig själv i köket – bryggandes kaffe – medan jag funderat över vad jag egentligen ska skriva. Hur ska jag få människor att förstå? Så även denna gång, men medan jag stod där, med den färskbryggda koppen java, slog det mig: Varför krångla till det? Berätta bara hur DU känner och med dina EGNA ord. De människor som du vill fotografera kommer att förstå!

Som jag redan tidigare berättat har jag under hösten utbildat mig tillsammans med ungefär 70 internationella fotografer. Det har varit en inspirerande, utmanande, omvälvande, utvecklande och fantastisk upplevelse. Jag har lärt mig oerhört mycket och fått vänner över hela världen. Utbildningen har INTE handlat om det som fotoutbildningar oftast brukar handla om – som ljussättning, postering, komposition, kamerainställningar, teknik eller bildbehandling – allt det kan jag redan. Istället ville jag lära mig hur jag tar bilder som verkligen betyder något. Hur gör jag för att fotografera det som är genuint och äkta – istället för bara yta?

Jonas Burman, FotaDig.Nu, Beloved, fotografering, parfotografering

 

I min roll som fotograf vill jag sprida glädje, kärlek och framtidstro. Jag vill möta människor med ett öppet sinne, utan att döma. Jag vill visa människor hur fantastiska de är med hjälp av mitt fotograferande. Och det är precis det som jag lärt mig under hösten.

Som slutarbete på kursen utförde jag en parfotografering, för att sedan lämna in bilderna för bedömning. Jag blev godkänd med utmärkt betyg, som jag berättade om igår.  Jag träffade och fotograferade det underbara paret Michael och Jenny, som varit tillsammans i 4 år. Fotograferingen gick ännu bättre än jag kunnat drömma om och var fylld av känslor, skratt, minnen, löften, drömmar, kramar, pussar och glädjetårar – allt ytterst genuint och äkta. Både jag och paret blev väldigt berörda av upplevelsen, på ett ytterst positivt sätt.

Jonas Burman, FotaDig.Nu, Beloved, fotografering, parfotografering

 

Tack underbara Michael och Jenny för att ni ville vara mina försökskaniner. Ni är helt fantastiska och jag är säker på att alla som ser era bilder kan känna er skönhet (både den inre och den yttre) lysa rakt genom bilderna.

Fotograf Jonas Burman. Gillar du bilderna och vill se mer? Gilla mig på Facebook!

beloved-collective-member-horizontal