Moloken

För ett tag sedan såg jag en dokumentär om Anton Corbijn och blev väldigt inspirerad. Inte för att jag jämför mig med honom, men jag kände hur kul det skulle vara att jobba lite med något band igen.

Dagen efter ringer Nicklas, som spelar bas i bandet Moloken och låter lite desperat i luren. Det visar sig att de snabbt behöver nya promotion bilder till bandet och han undrar om jag skulle kunna ta dem. Jag har fotograferat Moloken två gånger tidigare, sedan de bildades 2007 och alltid tyckt att det varit kreativt utmanande och spännande, så jag lovade att träffa dem så fort jag hann.

Vi hade som vanligt skoj. Killarna är seriösa och vill mycket, men litar alltid på att jag sköter min del. De kan musik – jag kan bilder. Jag älskar att de alltid ställer upp på alla galna idéer jag har.

Vill ni läsa mer om Moloken, eller lyssna på någon låt från den nya plattan, tycker jag ni ska glida in på deras hemsida. De har ett ganska unikt och mörkt sound.

/Jonas

MolokenMolokenMoloken