Känslosamma cowboys

Lördag 20 augusti gifte sig Anna och Rikard i Botsmark kyrka. Det var en dag fylld av glädje, ömhet och kärlek – kryddat med lite bus.

Jag träffade brudparet och deras två döttrar innan vigseln, hemma på deras gård. Porträttfotograferingen gjorde vi i närområdet, då de bodde på ett väldigt naturskönt område, med fina miljöer. Min fru följde med, som hon ofta gör och var lika eminent fotoassistent som hon alltid är. Jag uppskattar verkligen att ha med någon som springer med grejer åt mig, gör ljusmätningar på beställning och rättar till släp, slöjor och klänningar när det behövs 😉 Dessutom är hon en riktig glädjespruta.

Anna och Rikard var fantastiskt lätta att skapa en genuin kontakt  med – så lätt att jag att jag till och med tror att jag  kommer att finna mig vid deras fikabord, inom en snar framtid.

Vigseln var väldigt fin och känslosam. Brudparet var märkbart rörda under vigselakten och jag kunde inte undgå att själv bli känslomässigt berörd. Jag fann mig själv ömsom le mitt bredaste leende, ömsom torka en tår ur ögonvrån. Även om jag bara känt Anna och Rikard i några timmar var jag överlycklig för deras skull och kunde verkligen känna kärleken som strålade dem emellan.

Efter vigseln väntade en liten överraskning – eller ja, egentligen två ganska stora överraskningar – i hästskepnad. Anna och Rikard hade länge velat få åka med häst och vagn från kyrkan, men då det av olika anledningar visat sig omöjligt hade de istället i sista stund bestämt sig för att rida själva på varsin häst. Det var en imponerande, annorlunda och livsbejakande syn att se dem kliva upp på sina hästar och stolt rida iväg som två känslosamma, stolta och nygifta cowboys.

/Jonas

brudpar vid gammal ladugårdsvägg

brudpar i naturskönt område

brudpar lutar ömt sina pannor mot varandra

brud viskar hemlighet till brudgummen

brudbukett och korsage

brudgum trär ring på brudens fingerbrudpar rider på hästar brudpar på varsin hästbrudgum på hästbrud på häst