Boktips

bok

Idag vill jag tipsa om en bok jag håller på att läsa. Jag köpte den själv under min senaste resa (till Chicago) men jag har sett att den finns både på Bokus och Adlibris, för den som vill tillägna sig ett eget exemplar.

Boken heter kort och gott ”PHOTO:BOX” och är sammanställd av Roberto Koch och Abrams förlag i USA. Den innehåller 250 fotografier av 210 fotografer – vilka sträcker sig från de riktigt legendariska mästarna till mer tillfälliga, om även storartade, stjärnskott.

Varje uppslag i boken har samma layout. På den ena sidan täcker ett fotografi hela bladet och på den andra  finns en kort biografi om fotografen och en berättelse om hur bilden kom till. Jag älskar upplägget och drar ut på njutningen genom att endast studera en bild och läsa om en fotograf om dagen.

/Jonas